KISOJEN SUOJELIJAN TERVEHDYS

Tämä talvi jää varmasti lumilajien harrastajien ja kisajärjestäjien mieliin. Pohjois-Suomea lukuun ottamatta lumentuloa on saatu odottaa jännityksellä vielä alkuvuodestakin. Samainen jännitys on ollut ilmassa täällä Haapavedelläkin. Kolmen alueen suunnistusseuran yhteisponnistuksena täällä Haapavedellä järjestetään kautta aikain suurin paikkakunnalla järjestetty urheilutapahtuma. Toivon todella, että tänä viikonloppuna ainoa jännityksenaihe on huikean jännittävät SM-kilvat!

Olemme oppineet tuntemaan Haapaveden kulttuuripitäjänä. Kunnassa yli 30 vuoden ajan järjestetty Haapavesi Folk Music Festival-tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa kesän kulttuurikalenterissa. Nyt Haapaveden Urheilijoiden yhdessä Nivalan Suunnistajien sekä Oulaisten Huiman kanssa järjestämään Hiihtosuunnistuksen SM-viikonloppuun odotetaan yli 500 osallistujaa. Se on valtaisa ponnistus kisoja järjestävälle talkooväelle. Tunnen henkilökohtaisesti lajia harrastavien osaamisen sekä seurojen vapaaehtoisten sitoutumisen ja uskonkin, että kisaviikonloppu viedään läpi onnistuneesti korkealla ammattitaidolla.

Kokemuksesta tiedän, kuinka jännittävää on kilpailijana päästä radalle rastien hakemiseen. Toivotan kaikille urheilijoille sekä viestijoukkueille menestystä ja onnistumisia kisaviikonloppuna. Toivon myös katsojille nautinnollista ulkoilua uskomattoman hienoa lajia seuraten.

Hanna Kosonen

Tiede- ja kulttuuriministeri

Hiihtosuunnistuksen maailmanmestari 2000