Ratavalvojan lausunto

Aakonvuoren urheilukeskus tarjoaa hyvät puitteet latuverkostoineen kilpailujen järjestämiseen.

Käytettävää maastoa hallitsee yksi iso mäkialue, jonka rinteille uraverkosto on tehty. Viime viikonloppuisten lumetustalkoiden ja lumisateen jäljiltä urat ovat hyvässä kunnossa. Kelkalla ajetut urat on lanattu noin metrin levyisiksi, ja löytyypä kartalta myös yksi suksilla hiihdetty oikomisen tapainen pistekatkourakin.

Enimmäkseen urat ovat tasaisia ja helposti hiihdettävissä. Kuitenkin maapohjan louhikkoisuuden takia välillä tulee vastaan teknisempiäkin paikkoja. Alarinteillä ja ojitetulla suoalueella urat ovat paikoitellen hieman möykkyisemmät, mutta kuitenkin hyvin edettävissä.

Lumen vähäisyyden takia karttaan on jätetty kivikko ja louhikko kuvausta ilmaisemaan huonokulkuisempaa aluetta urastojen välissä. Näiden alueiden läpi oikaistessa riski kalustohaavereihin on suuri.

Vähäluminen talvi aiheutti ratamestarille runsaasti lisätyötä ja muutoksia hyviin suunnitelmiin jouduttiin olosuhteiden pakosta monesti tekemään. Tästä huolimatta urastosta ja radoista tuli oikein hyvät ja varmasti kisojen vaatimusten mukaiset. Kisoissa käytettävän alueen pienuuden takia, maastossa on runsaasti lähekkäin olevia rasteja.

Toivon kaikille tasapuolisesti mukavaa kilpailua, ainakin ratojen ja järjestelyjen puolesta on hyvät edellytykset olemassa.

Panu Peisa

Saloisten Reipas