Pääyhteistyökumppani:

Reittihärvelit lisätty tulospalvelun kotisivulle, osoitteessa: https://www.aa-ventures.fi/tulospalvelu/Pukuteltoista on löytynyt vaatteita, monot ja kello. Niitä voi tiedustella sunnuntaina infosta.

Valvojan lausunto, ratavalvojan lausunto, lähtöluettelot ja kilpailuohjeet ovat nyt julkaistu.

SM-HiSu 2020 -lehti on julkaistu, se löytyy sähköisessä muodossa etusivulta.


439 + 17 kertaa tervetuloa!

Keskimatkan SM-kisaan ilmoittautui 439 hiihtosuunnistajaa. Lisäksi kansallisiin sarjoihin H/D11 ja H/D13 tulee arvokisojen tunnelmaa haistelemaan 17 nuorta. Sunnuntain viesteihin osallistuu 84 joukkuetta. Hienoja lukuja!

Kisajärjestelyt ovat edenneet kohti kisaviikonloppua vaihtelevissa tunnelmissa. Korkatin maasto tiedetään pitkältä aikaa lumivarmaksi, mutta nyt saatiin elää todellisen jännityksen vallassa. Vielä lauantai-iltana kello 19 satoi silkkaa vettä ja maaston olosuhteet huononivat selkeästi. Tälle sunnuntaipäivälle oli sovittu suuret urastotalkoot, joihin oli usean kymmenen talkoolaisen mukava tulla hymy huulilla, kun sade oli yöllä muuttunut lumeksi. Maastoon saatiin runsaat viisi senttiä uutta raskasta lunta mikä helpotti kunnostusurakkaa melkoisesti. Maanantaille on luvissa vielä toinen lumisade, joka edelleen parantaa olosuhteita. Loppuviikko onkin sitten kaunista pakkassäätä ja kisapäiville on ainakin tällä hetkellä luvissa lähes täydellinen noin -5C aurinkoinen keli.

Ratamestari Reima Piispanen tekee vielä viimeisiä rataviilauksia, jonka jälkeen tilataan kartat. Kilpailumatkat, kilpailuohje, lähtöluettelot ja muut tärkeät lausunnot julkaistaan heti kun ne ovat valmiita.

Olemme tehneet lukuisten yhteistyökumppaneiden tuella SM-hisu kisalehden, joka julkaistaan näillä sivuilla pdf-versiona tiistaina tai keskiviikkona. Paperiversiota jaetaan lähikunnissa 31000 talouteen ja lisäksi kilpailupaikalla 500 kpl.

Tervetuloa Haapavedelle!

Jani Huuha, kilpailunjohtaja

Ratamestarin mietteet

24.2.2020

Reipas vuosi sitten kun kisojen ajankohtaa mietittiin, oli huolena, ettei olisi liian kova pakkanen. No se näyttäisi toteutuvan. Sääennusteen mukaan pikkupakkasessa kisat voidaan viedä läpi.

Luntakin lopulta saatiin, eikä tarvitse jäädytetyillä urilla hiihtää. Kelkkauraa saatiin kisoihin tehtyä n. 27km ja latuverkostoa on kilpailualueella 8km.

Tälle viikollekin riittää vielä kaikenlaista pientä puuhasteltavaa, urien viimeistelyssä.

Tervetuloa myös minun puolesta Haapaveden Aakonvuorelle ratkomaan hiihtosuunnistuksen Suomenmestaruudet. 

Terveisin Reima Piispanen

Kilpailukeskuksessa vapaita asuntoauto-/vaunupaikkoja. Katso majoitus/Haapavesi.


Katso Suksisavotan voitelupalvelu palvelut sivulta.

Ratamestarin mietteet

17.2.2020

Ensin kävi Ciara, sitten Dennis ja tänään ratamestari, nimittäin kisamaastossa. Huojentavaa oli nähdä, että maastossa on lunta vielä riittävästi kisojen läpiviemiseen suunnitellusti. Kaikki urat ovat hiihtokunnossa. Loppuviikosta, kun sää hieman kylmenee, pääsemme kelkan ja lanan avulla tasaamaan urat.

Kuten Haapaveden kaupungin mottona "ihmeen hyvä" on myös samaa sanottava kilpailualueesta. Lähialueilta on lumet lähes kaikonneet, Aakonvuoren maisemissa sitä riittää.

Torstaina 20.2. päättyy ilmoittauminen ja muistattehan, jälki-ilmoittauminen ei SM-kisoihin onnistu! Tällä hetkellä osalla sarjoista sm-mitalleja jaetaan ilman kunnon kisaamista.

Terveisin Reima Piispanen  

Kuvat tältä päivältä!

Nuorten sarjat H/D 11 - 13

Päätimme tarjota myös tuleville hiihtosuunnistajille mahdollisuutta osallistua kilpailuun sm-kilpailun ohessa.

Nämä sarjat ovat sm-kilpailun ulkopuolella. Kilpailuun voi ilmoittautua irman kautta: https://irma.suunnistusliitto.fi:8443/irma/public/competition/entries?id=1207514&pageuuid=4b117a5c-0f05-441e-843f-3dbe1bdac008

Ratamestarin mietteitä

2.2.2020

Tämä talvi on ollut erittäin oikukas säitten suhteen. Aluksi näytti siltä, että lunta saadaan oikein reippasti ja urastoa päästään tekemään hyvissä ajoin. Luonto teki kuitenkin tepposet ja sulatti lähes kaiken jo sataneen lumen. Pakkaset kovetti kuitenkin pohjat sen verran kovaksi, että nämä muutaman päivän lumisateet ovat tuoneet maastoon toivotun määrän lunta ja kisat voidaan myös siltä osin järjestää. Urasto on nyt kertaalleen ajettu kelkalla ja ensi viikolla päästään ratojen suuunnittelut viimeistelemään, sekä viedään rastitolpat maastoon. Alueella on muutamia sulia metsäojia ja ja niissä virtaa vesi. Kaikkiin ylityskohtiin on tehty trukkilavoista sillat ja lunta on  päällä riitävästi, joten ne ovat hyvin hiihdettävissä. Laitetaan tilannepäivityksiä tiheämmin sitä mukaan kun kisat lähestyvät.

t. Reima Piispanen 


Hisu SM-viikonloppu

HIIHTOSUUNNISTUKSEN SM-KISAT 2020 HAAPAVEDELLE

Suomen Suunnistusliitto on myöntänyt vuoden 2020 hiihtosuunnistuksen SM- keskimatkan ja viestin järjestämisoikeudet seurayhteistyöorganisaatiolle jossa mukana ovat Haapaveden Urheilijat, Nivalan Suunnistajat ja Oulaisten Huima. Kilpailupaikkana tulee olemaan Haapaveden Aakonvuoren alue ja ajankohtana 29.2.-1.3.2020. Lauantaina kilpaillaan H/D15-H/D85 sarjoissa keskimatkoilla yhteensä 30 sarjassa. Sunnuntaina on vuorossa kolmiosuuksiset viestit 18  eri sarjassa. Kilpailijoita odotetaan henkilökohtaisille matkoille edellisten kisojen perusteella yli 500 ja viestiin n. 120 joukkuetta. Siten viikonlopun aikana kirjataan yksittäisiä suorituksia 850-900. Tapahtuma on suurin koskaan Haapavedellä järjestetty urheilutapahtuma ja myös ensimmäiset SM-kisat, kaikki lajit huomioiden.